«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Επειδή κάθε μέρα πρέπει να παλέψουμε για όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα…

Πόσο μάλλον για αυτά των παιδιών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν και το μέλλον όλων μας.
waterΣτις περισσότερες χώρες του κόσμου, δυστυχώς, τα δικαιώματα των παιδιών καταπατώνται και τα στοιχεία σοκάρουν: μικρά παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και στερούνται της σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από ασθένειες.
Συχνά ξεχνάμε ότι οι μικροί αυτοί πολίτες έχουν επίσης δικαιώματα. Άλλωστε, δεν είναι λίγα τα παιδιά που, από το να έχουν τα απαραίτητα για τη ζωή -μια ζεστή αγκαλιά, προστασία, πράγματα δεδομένα για όλους εμάς στον… πολιτισμένο κόσμο-, υποφέρουν όχι μόνο από φτώχεια, αλλά και από κακοποίηση, που πολλές φορές γίνεται χειρότερη, επειδή προέρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον.
Στο βίντεο που ακολουθεί και μας έρχεται από την Κορέα, θα δείτε ότι ακόμα και ένα απλό, δεδομένο για μας πράγμα, όπως η πρόσβαση στο πόσιμο νερό, είναι για κάποια παιδιά ένας καθημερινός «αγώνας δρόμου» για το στοιχειώδες: την επιβίωση, τη ζωή, την ίδια την ύπαρξή τους.
Και αν ο νεαρός πρωταγωνιστής βοηθάει τη μικρή του φίλη να πιει καθαρό νερό, δίχως να κινδυνεύει από μικρόβια και αρρώστιες, είναι ίσως ευκαιρία να αναρωτηθούμε, όχι τι μπορεί να κάνει ένα παιδί για κάποιο άλλο, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για εκείνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: