«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ -ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ- Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

1. Τα λόγια πλέον περιττεύουν όταν αναφέρεται κανείς στο πόσο καταστροφική για τον τόπο είναι η παραμονή της σημερινής κυβέρνησης στη θέση της. Οι χθεσινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελληνική οικονομία τα λένε όλα:

- Ανάπτυξη. Η ανυπαρξία σχεδίου για την αντιμετώπιση της διεθνούς κρίσης έχει οδηγήσει την Ελληνική οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση, όμοια με εκείνη της οδυνηρής για τον τόπο περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη...Πιο συγκεκριμένα, για το 2009 προβλέπεται ότι η οικονομία της Ελλάδας θα συρρικνωθεί (-0,9%), για πρώτη φορά από το 1993!

- Δημοσιονομικό Έλλειμμα. Από το 2,8% του ΑΕΠ το 2006 και 3,6% το 2007 ανέβηκε στο 5% το 2008 (χωρίς να θεωρείται οριστικό) και τώρα εκτιμάται ότι θα είναι 5,1% του ΑΕΠ το 2009 για να εκτοξευτεί στο 5,7% του ΑΕΠ το 2010!

- Δημόσιο χρέος. Προβλέπεται να εκτιναχθεί στο 103,4% του ΑΕΠ το 2009 και στο 108% το 2010. Καμιά άλλη χρονιά δεν είχαμε τόσο υψηλό χρέος σαν αυτό που προβλέπεται για το 2010!

2. Τι άλλο να πει κανείς; Κατόρθωσαν μέσα σε 5 χρόνια να βάλουν την χώρα δύο φορές υπό επιτήρηση. Κατάφεραν να αυξήσουν το δημόσιο χρέος κατά 80 δις ευρώ. Είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη, που έχει αναθεωρήσει το στόχο των ελλειμμάτων 4 φορές τους τελευταίους τέσσερεις μήνες. Και είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που δεν διαθέτει προϋπολογισμό. Ο «αξιόπιστος» προϋπολογισμός που ψήφισαν τον Δεκέμβριο είναι ένα απλό κουρελόχαρτο. Είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που δεν διαθέτει σχέδιο για την κρίση, κάτι που ομολογούν ακόμα και υπουργοί της.

3. Ο λογαριασμός της αποτυχίας τους, που υπολογίζεται σε δις ευρώ, θα φορτωθεί και πάλι στις πλάτες του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του ελεύθερου επαγγελματία, του μικρομεσαίου επιχειρηματία. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται μόνο ως εμπαιγμό τους ισχυρισμούς αυτών που μας φόρτωσαν με ελλείμματα και εκτόξευσαν το χρέος στα ύψη, ότι μπορούν δήθεν τώρα να τα τιθασεύσουν. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι αυτοί που τους χρέωσαν με φόρους και μελλοντικά βάρη, αυτοί που συνειδητά ευνόησαν τους λίγους και εκλεκτούς, δεν μπορούν να τους δώσουν προοπτική ασφάλειας, σιγουριάς και ελπίδας.

4. Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία, ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αλλάξουμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση, για να ξεκινήσει στη χώρα μας μια συστηματική προσπάθεια εξόδου από την οικονομική, από την πολιτική, αλλά και από την ηθική κρίση που μαστίζει τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: