«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΚΑΙ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Γαλάζια επανίδρυση του θεσμού της στρατιωτικής θητείας: Ημέτερος Δημοτικός Σύμβουλος, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του, εμφανίζεται στις μισθοδοσίες του Υπουργείου Οικονομικών και, σύμφωνα με καταγγελίες, εμφανίζεται άπαξ μηνιαίως για να εισπράξει τα … «δεδουλευμένα» του!»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οπλίτης που υπηρετεί ως ναύτης, στην Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» (ΕΣΣΟ 08 Β), εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Π. Φαλήρου με το ψηφοδέλτιο συνδυασμού που πρόσκειται στην Κυβερνώσα παράταξη εμφανίζεται στις μισθοδοσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Μάλλον κατά το πρότυπο της βιονικής Υπουργικής νονάς των 9 διορισμών, αλλά και της επίσης βιονικής νομικής συμβούλου του πρώην Υπουργού Οικονομικών με τους 13 διορισμούς, ο συγκεκριμένος ημέτερος δημοτικός σύμβουλος κατορθώνει να συνδυάζει τα ημερήσια στρατιωτικά του καθήκοντα ως οπλίτης του Πολεμικού Ναυτικού με τα ημερήσια καθήκοντά του ως «χειριστής μηχανών προπαρασκευής δεδομένων» στο Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τις παραπάνω, πληροφορίες, ο συγκεκριμένος στρατεύσιμος εμφανίζεται στο Υπουργείο μόνο μία φορά το μήνα, προκειμένου να λάβει την μηνιαία αμοιβή του!!!

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους αποκτούν τη στρατιωτική ιδιότητα που είναι ασυμβίβαστη με την έμμισθη απασχόληση στο Δημόσιο Τομέα ή ιδιωτικό τομέα.

Εφόσον οι συγκεκριμένες πληροφορίες αληθεύουν, πρόκειται για άκρως ευνοιοκρατική και παράνομη μεθόδευση, που προκαλεί το κοινό αίσθημα, καθώς όχι μόνο ευτελίζονται κατάφορα και προκλητικά οι αρχές και οι κανόνες που οφείλουν να διέπουν την μεταχείριση των υπηρετούντων τη θητεία τους Ελλήνων πολιτών, αλλά ταυτόχρονα δημόσιο χρήμα, προερχόμενο από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, χρησιμοποιείται απροκάλυπτα για να λαμβάνουν ημέτεροι μηνιαίες αποδοχές για εργασία που προφανώς ΔΕΝ παρέχουν.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

1. Αληθεύει η παραπάνω καταγγελία σύμφωνα με την οποία, στρατεύσιμος που υπηρετεί ως ναύτης, στην Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» (ΕΣΣΟ 08 Β), εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Π. Φαλήρου με το ψηφοδέλτιο συνδυασμού που πρόσκειται στην Κυβερνώσα παράταξη εμφανίζεται στις μισθοδοσίες του Υπουργείου Οικονομικών και αμείβεται μηνιαίως ως χειριστής μηχανών προπαρασκευής δεδομένων;
2. Εάν ναι, βάσει ποιου νόμου ή κανονιστικής πράξης επιτρέπεται η παραπάνω παράλληλη αμειβόμενη απασχόληση στρατεύσιμου στο Δημόσιο;3. Πρόκειται για κάποια νέα «μεταρρύθμιση» της Κυβέρνησης Καραμανλή στο ισχύον καθεστώς όσων αποκτούν τη στρατιωτική ιδιότητα, της οποίας μπορούν να κάνουν χρήση όλοι οι Έλληνες νέοι που επιθυμούν να μην διακόψουν την εργασία τους στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας;4. Με ποιο τρόπο κατορθώνει ο συγκεκριμένος ευνοούμενος της Κυβερνώσας παράταξης να ανταποκρίνεται στα διπλά καθήκοντά του;
5. Υπάρχουν και άλλοι ημέτεροι οπλίτες που, ενώ υπηρετούν τη θητεία τους, αμείβονται από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου με παράλληλη και προφανώς παράνομη απασχόληση στο Ελληνικό Δημόσιο;6. Θα προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, έστω και εκ των υστέρων, στους απαιτούμενους ελέγχους, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το ασύλληπτο αυτό φαινόμενο στρατεύσιμου υπαλλήλου του Δημοσίου;7. Παρακαλούμε να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή κατάλογος μισθοδοσίας όλων των εργαζόμενων, με οποιαδήποτε σχέση, στο Υπουργείο Οικονομικών στην συγκεκριμένη κατηγορία.Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Βασίλης Οικονόμου

Χρήστος Αηδόνης

Δημήτρης Τσιρώνης

Γιώργος Πεταλωτής

Μάρκος Μπόλαρης

Γιάννης Δριβελέγκας

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Αλέξανδρος Αθανασιάδης

1 σχόλιο:

Laplace είπε...

κλασικα κολπα λαμογιων..