«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Το Δημοτικό Σκοπέλου Λέσβου ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ SCHOOLOVISION ΚΑΙ ΗΡΘΕ 9η ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 31 ΧΩΡΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ?SCHOOLOVISION? ΚΑΙ ΗΡΘΕ 9η ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 31 ΧΩΡΕΣ
Το Δημοτικό Σκοπέλου στα χνάρια του Ρουβά

21.05.2009 Πολιτισμός


H ?Eurovision? των παιδιών είχε λεσβιακό ?άρωμα? με τη συμμετοχή της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου που κατέλαβε την 9η θέση με 94 πόντους ανάμεσα σε 31 χώρες στην πρώτη σχετική διοργάνωση που διεξήχθη πρόσφατα. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό με την επωνυμία ?Schoolovision? που διεξήχθη την προηγούμενη Παρασκευή μία μέρα πριν την επίσημη Eurovision και τον? Σάκη Ρουβά. Η ιδέα ήταν του Σκοτσέζου καθηγητή Michael Purves και μέσω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος αξιοποίησης των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο συμμετείχε και το Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου.
Οι 13 μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού έφτιαξαν ένα βίντεο στο οποίο συμμετείχαν χορεύοντας, το έντυσαν με ?μουσικό χαλί? ένα τραγούδι της Έλενας Παπαρίζου και ?έπαιξαν? σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός έλαβε τη διεθνή ετικέτα ποιότητας από το Βρετανικό Συμβούλιο και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καθιερωθεί ως θεσμός. Συνομιλήσαμε με την δασκάλα του σχολείου Ελένη Βαϊβάη που συμμετείχε στο πρόγραμμα και μας μίλησε με πάθος για την εμπειρία που αποκόμισε τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά, που συμμετείχαν στην ?Schoolovision?.

«Μεγάλη εμπειρία και ενθουσιασμός»
Η δασκάλα δηλώνει περήφανη για τους μαθητές της. «Ήταν μία μεγάλη εμπειρία τόσο για μένα όσο βέβαια και για τα παιδιά, που συμμετείχαν σε αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα. Συμμετείχαμε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών με την επωνυμία e-twinning και δεχτήκαμε την πρόταση από τον Σκοτσέζο καθηγητή που είχε την ιδέα να πάρουμε μέρος σε έναν διαγωνισμό στα πρότυπα της ?Eurovision? εκπροσωπώντας την χώρα μας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και ετοιμάσαμε ένα μουσικοχορευτικό βίντεο με τη μουσική του τραγουδιού Gone of Love της Έλενας Παπαρίζου. Η ψηφοφορία έγινε ζωντανά μέσω του Διαδικτύου και ψήφισαν όλα τα σχολεία από τις 3 χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Είμαι πολύ περήφανη για τα παιδιά και ας στενοχωρήθηκαν λίγο για τη θέση που πήραμε, αφού ήθελαν να πάμε και καλύτερα. Και αυτό γιατί χρησιμοποιήσαμε μόνο έναν φορητό υπολογιστή και μία βιντεοκάμερα για να κάνουμε το βίντεο τη στιγμή που άλλα σχολεία έκαναν ηχογράφηση σε στούντιο», μας είπε η κ. Βαϊβάη.

Η βαθμολογία
Τα σχολεία είχαν περιθώριο μιας εβδομάδας για να δουν τα βίντεο και να αποφασίσουν για τις ψήφους που θα δώσουν στο καθένα στα πρότυπα του διαγωνισμού της ?Eurovision?. Δύο ήταν τα ?δωδεκάρια? που πήραν οι μαθητές του Σκοπέλου. Το ένα από την Κύπρο και το άλλο από την Τουρκία! Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η Τσεχία με 201 πόντους, δεύτερη αναδείχθηκε η Εσθονία με 172 πόντους και τρίτη η Φινλανδία με 124 πόντους.

Οι μαθητές
Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό από το Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου είναι οι εξής:
1. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΗ
2. ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΙΑΝ
3. ΕΛΛΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ
4. ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
5. ΕΥΗ ΡΙΖΟΥ
6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΙΔΕΡΗΣ
7. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΕΛΛΗΣ
8. ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΥΡΕΛΛΗΣ
9. ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΪΤΑΤΖΗΣ
10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΡΗΣ
11.ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ
12. ΘΑΝΟΣ ΜΙΜΙΚΟΣ
13.ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Συντάκτης: Νίκος Κασκαράς

Aiolika Nea

1 σχόλιο:

Skouliki είπε...

μπραβοσ τα παιδια για την διακριση τους

καλημερα :)