«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Φρικτά εγκλήματα στην Λέσβο



Στη Λέσβο ζούμε στιγμές βαρβαρότητας και φρίκης καθημερινά πια. Κυνηγοί λυσσασμένοι απο την επικείμενη απαγόρευση του κυνηγιού σε ορισμένα μέρη του νησιού έχουν βαλθεί να μας ξανααποδείξουν πόση κακία κρύβουν μέσα τους ξεσπώντας σε αδύναμα ζώα. Παρακαλούμε διαδώστε ότι στο συγκεκριμένο νησί κάποιοι κάτοικοι είναι βάρβαροι και βασανίζουν τα ζώα.
Πρόσφατα το φυσικό περιβάλλον και οι υποστηρικτές του δέχθηκαν μία νέα, μαφιόζικου τύπου, προειδοποίηση την δεύτερη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Πρώτα κάηκε το παρατηρητήριο πουλιών στα Παράκοιλα, ένα έργο πόλος έλξης για κάθε άνθρωπο, τουρίστα ή ντόπιο που θαυμάζει και σέβεται το φυσικό περιβάλλον. Πολλά σχολεία του τόπου μας αλλά και από όλη την χώρα, στα πλαίσια των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προγραμμάτιζαν να επισκεφθούν αυτό το παρατηρητήριο για…
να θαυμάσουν την ορνιθοπανίδα της περιοχής. Προφανώς η θέα του καμένου παρατηρητηρίου δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί στα παιδιά μας. Πώς να δικαιολογήσουμε στα παιδιά μας τέτοιες πράξεις που προσβάλουν την αισθητική και τον πολιτισμό του τόπου μας;
Τώρα έφθασε στα χέρια μας η πρώτη φωτογραφία που σας κοινοποιούμε με δύο πανέμορφα ζώα ξεκοιλιασμένα και πεταμένα μπροστά παρατηρητήριο άγριας ζωής της Αγ. Παρασκευής, επί της εθν. οδού Μυτιλήνης – Καλλονής. Αναρωτιόμαστε τι είδους «άνθρωποι» οπλοφορούν και σηκώνουν το όπλο τους ενάντια σε ότι ζωντανό κινείται μπροστά τους. Το μένος τους είναι τόσο μεγάλο, που δεν αρκούνται στο να γευτούν το θάνατο του ζώου, αλλά αυτοεπιβεβαιώνουν την «δύναμη» τους απέναντι στο θύμα, ξεκοιλιάζοντας το και πετώντας το εκεί όπου θα έπρεπε να προστατεύεται και να θαυμάζεται. Αναρωτιόμαστε εάν αυτοί οι ίδιοι με την ίδια περίσσια ευκολία μπορούν να σηκώσουν το όπλο τους κι ενάντια σε έναν άκακο σκύλο, ή μια γάτα και εντέλει σε όποιον σταθεί απέναντι στα μικρόνοα σχέδια ή συμφέροντα τους.

Από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: