«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Νεαρός πέθανε αβοήθητος σε παγκάκι, περιμένοντας το ΕΚΑΒ

03/04/09
Αθήνα

Ένας 30χρονος έχασε τη ζωή του αβοήθητος σε ένα παγκάκι στην Καλλίπολη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, περιμένοντας να φθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι αστυνομικοί που είχαν εντοπίσει το νεαρό και είχαν καλέσει το ΕΚΑΒ συνέλαβαν το πλήρωμα του ασθενοφόρου, που έφθασε τρεις ώρες μετά την κλήση.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε άλσος της Καλλίπολης Πειραιά, σε μικρή απόσταση από το Τζάνειο Νοσοκομείο. Στις 11:45 άνδρες της αστυνομίας που περιπολούσαν στην περιοχή εντόπισαν σε ένα παγκάκι ένα νεαρό άνδρα, περίπου 30 ετών, ο οποίος βρισκόταν σε κακή κατάσταση.

Αν και δεν έδειχνε ότι είχε δεχθεί επίθεση, η κατάσταση της υγείας του νεαρού φαινόταν πολύ σοβαρή. Οι αστυνομικοί του πρόσφεραν νερό και αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ώστε να μεταφερθεί ο 30χρονος στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Οι ίδιοι δεν τον μετακίνησαν, φοβούμενοι για την κατάστασή του.

Η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε περίπου στις 12:00, ωστόσο το ασθενοφόρο έφθασε τρεις ώρες αργότερα, με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να έχει χάσει τη ζωή του. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το διμελές πλήρωμα του ασθενοφόρου, αυταπαγγέλτως. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Μιλώντας στην ΝΕΤ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού του ΕΚΑΒ Ιερόθεος Γιαμουρίδης δήλωσε ότι παρά την απεργία της Πέμπτης, το 60% του προσωπικού του ΕΚΑΒ στην Αθήνα βρισκόταν στη θέση του ως προσωπικό ασφαλείας.

Ο κ. Γιαμουρίδης αρνήθηκε ότι υπάρχει ευθύνη του προσωπικού του ΕΚΑΒ, καταγγέλοντας αδιαφορία της Πολιτείας για τα προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις του ΕΚΑΒ και σημείωσε ότι κάθε μέρα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΚΑΒ.

3 σχόλια:

Laplace είπε...

δεν παει πιο κατω,πιασαμε πατο
καλησπερες

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

AIΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ..

KΑΡΜΕΝ είπε...

@Laplace και @ΦΩΤΕΙΝΗ,
Να πεθάνει ένας νέος αβοήθητος στους δρόμους της Αθήνας στο 2009. Ποιος θα το είχε φανταστεί;
Απάνθρωπο, αίσχος.
Δεν υπάρχουν λόγια. Ειλικρινά, τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε; Που ζούμε; Ποιοι είμαστε; Χάσαμε την ανθρωπιά μας;
Έχετε δίκιο, δεν πάει άλλο…