«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Ο δρόμος

Ο Ανδρέας για την 21η Απριλίου 1967

«Το μόνο που μετράει είναι ο λαός και ο λαός είναι για πάντα και καθοριστικά ενωμένος σε κοινό αγώνα για μια ελεύθερη, σοσιαλιστική, δημοκρατική Ελλάδα.»

Kαι η μαρτυρία του Γεωργίου Α. Παπανδρέου:

Η 21η Απριλίου είναι μια μαύρη επέτειος. Έχουν περάσει σαράντα δύο χρόνια από την ημέρα που σημάδεψε τη νεότερη πολιτική ιστορία. Σήμερα, μιλάμε για το τέλος της Μεταπολίτευσης. Για το γεγονός ότι, στη χώρα μας κλείνει ένας πολιτικός κύκλος και ανοίγει ένας νέος. Μέρες σαν τη σημερινή πρέπει να θυμόμαστε και το δρόμο που έχουμε διανύσει. Ένα δρόμο Δημοκρατίας και προόδου, στον οποίο έχουν συμβάλλει όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Τα ανοιχτά ζητήματα σήμερα, είναι πάρα πολύ μεγάλα και κρίσιμα για την πορεία της ελληνικής κοινωνίας. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε σταυροδρόμια, αλλά πρέπει να θυμόμαστε από πού ξεκινήσαμε, τι διανύσαμε, πού και πως θα πορευτούμε και κυρίως τι αποφάσεις θα πάρουμε για το μέλλον της Ελλάδας. Αποφάσεις που θα σημαδέψουν το μέλλον όλων μας και κυρίως των παιδιών μας. [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ]

2 σχόλια:

Vaso Mprataki είπε...

Φίλη μου επισκέφτηκα το ιστολόγιο σου και διάβασα μερικές αναρτήσεις που αποπνέουν πολύ ανθρωπιά...
όπως η ανάρτηση για την Χριστίνα Κυριμοπούλου...Συγχαριτήρια !
ειλικρινά σοκαρίστηκα αυτή η ανάρτηση έπρεπε να έχει τον τίτλο
Κοινωνία ώρα μηδέν...
μερικοί κύριοι πρέπει να ντρέπονται...
Καλή σου νύχτα και πάλι συγχαριτήρια!

agapi είπε...

@Φίλη μου, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και για τα καλά σου λόγια. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να προσπαθήσουμε όλο και πιο πολλοί, για να αλλάξουμε τα δεδομένα, με ψυχή, να νοιαζόμαστε για τους διπλανούς μας και όχι να μείνουμε εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο μας, προσποιούμενοι ότι άλλοι εκτός τους εαυτούς μας, δεν υπάρχουν. Πιστεύω ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε την καθοριστική ανάγκη να δοθούμε στα κοινά, όλο και πιο πολλοί από αυτούς που θέλουν μόνο να δίνουν, και να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας, στην πράξη.
Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά και σε καλωσορίζω εδώ. Με τιμάει η παρουσία σου, όπως και όλων των άλλων @φίλων μου. Να έχεις ένα καλό Σ/Κ.