«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Για τα αγροτικά


Εικόνα από το blog Λογοκλοπίες.

Το «αγροτικό ζήτημα» δεν δημιουργήθηκε τις προηγούμενες 100 ημέρες (για αυτούς που τους «απατάει» η μνήμη).

Διάβασα ΕΔΩ αυτή την ανάρτηση και στεναχωρήθηκα. Γιατί αν, λέω ΑΝ είναι αλήθεια, κάπου εδώ, ανάμεσα σε αυτούς που θέλουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία και στον απλό κόσμο, υπάρχουν και στιγμές που μερικοί μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την προσφορά. Και είναι κρίμα! Κρίμα για όλους, για αυτούς που έχουν μια διαδρομή και μια εικόνα, που την κλονίζουν σε μια στιγμή αδυναμίας η, μπορεί, και προσωπικής πικρίας. Κρίμα για τους αγρότες, οι οποίοι με τόση ανυπομονησία, δεν συμπλεύουν με όλους εμάς που είμαστε δίπλα στην προσπάθεια ανοικοδόμησης, κατανοώντας τις δυσκολίες. Και άδικο για ένα Υπουργείο που τις τελευταίες 100 μέρες δουλεύει ασταμάτητα!
Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρη. Την κα. Κατερίνα Μπατζελή δεν την γνωρίζω προσωπικά και δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος να μιλήσω υπέρ της. Ξέρω αυτά που ξέρει όλος ο κόσμος: ότι έχει μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σαν Ευρωβουλευτής, απ’όπου έχει προσφέρει πολλά και στον αγροτικό κόσμο της χώρας, και ότι στήριξε ειλικρινά τον Γιώργο Παπανδρέου για Πρόεδρο (μάλλον και για αυτό μερικοί την «περιμένουν στην γωνία»). Για τον σύντροφο Μιχάλη Καρχιμάκη έχω μιλήσει πολλές φορές στα blogs μου. Πάντα με θαυμασμό, γιατί, όπως το αναγνωρίσαμε όλοι, φίλοι και μη, το αξίζει! Δεν μου αρέσει να «γλύφω» και όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι μου αρέσει να πω πάντα αυτό που πιστεύω. (Έστω αν περιμένω την στιγμή που θα το πω μόνο στον ενδιαφερόμενο. Και πάντα το μήνυμα θα το περάσω με αγάπη και όχι με κακία.) Τώρα θέλω να το πω δυνατά.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Υπουργός και ο Υφυπουργός προσωπικά, έχουν δουλέψει ασταμάτητα, μέχρι και στις μέρες των εορτών. Όποιος θα ανοίξει την ιστοσελίδα του Υπουργείου, θα μπορέσει να το δει! Προς το συμφέρων ΚΑΙ ΜΟΝΟ των αγροτών! Μπορώ να πω ότι εδώ και 6 χρόνια, είναι η πρώτη φορά που γίνεται, μάλλον, αυτό. Ξέρουμε ότι τώρα η χώρα διαβαίνει μια δύσκολη οικονομική στιγμή και οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Όχι επειδή δεν θέλουν να τα κάνουν όλα αυτά που δεν τα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά επειδή δεν έχουν το μαγικό ραβδί που να τα ξαναφτιάξει μέσα σε μια στιγμή, όλα αυτά που γκρεμιστήκαν από τα golden-boys και από τα διάφορα καρτέλ. Μέχρι και αυτοί τα γκρέμισαν στην διάρκεια χρόνων, όπου μερικοί τους έδιναν αυτή την δυνατότητα, με τον ψήφο τους. Και θεωρώ ΑΔΙΚΟ, εντελώς όμως, να ξεσηκωθούν κάποιοι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με διάφορες προφάσεις!
Θέλω να πω ότι είναι άδικο να εκμεταλλευτούν μερικοί πικραμένοι η και αληθινοί αντίπαλοι, την δύσκολη αυτή στιγμή, και να ξεσηκώσουν τους αγρότες στους δρόμους με το «Καλημέρα», τους ίδιους αγρότες που άντεξαν τόσα και τόσα από την προηγούμενη κυβέρνηση και τους εκλεκτούς της, όχι μια, αλλά δυο θητείες. Ειδικά όταν όλοι εμείς καταλαβαίνουμε και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την έντιμη προσπάθεια και τον δίκαιο αγώνα που δίνει η σημερινή κυβέρνηση για την χώρα!
Θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτός ο «ξεσηκωμός» των αγροτών δεν θα είναι μια δική τους ψευδαίσθηση, δεν θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των καρτέλ και μόνο. Ελπίζω να μην «βγάλουν» (σε αυτή τους την προσπάθεια), μόνοι τους, «τα μάτια τους».

Μπορείτε και ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε επίσης:

-Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Υπουργού Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη κατεβλήθησαν από τον ΕΛΓΑ, το χρονικό διάστημα Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2009, αποζημιώσεις και κρατικές οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 112.614,239 ευρώ. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί η καταβολή για την πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 40 εκατ. ευρώ το διάστημα από 25 Ιανουαρίου μέχρι 20 Φεβρουαρίου.

-Οι 100 πρώτες ήμερες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αποτελούν σαφές δείγμα γραφής για την Αγροτική Πολιτική της κυβέρνησης που έχει ως κεντρικό στόχο την στήριξη και την περαιτέρω ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και του αγροτικού εισοδήματος.

-Με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας κι έχοντας σαφές Σχέδιο για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, ξεκινήσαμε έναν ευρύ διάλογο με όλους τους αγρότες και τους κοινωνικούς εταίρους, μια διαδικασία ανοικτής, πρωτοφανούς για τον κλάδο, διαβούλευσης που θα κορυφωθεί στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: