«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Τα περιστατικά ρατσιστικής βίας αποσιωπούνται από την Ελληνική Αστυνομία


Με απειλές και ύβρεις απάντησε ο αντικαταστάτης το Ν. Μιχαλολιάκου στο δ.σ. Αθηναίων Γ. Βουλδής όταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης έθεσε στο Σώμα το θέμα της ρατσιστικής βίας με αφορμή τη δολοφονία τουΠακιστανού εργάτη, στα Πετράλωνα.
Ο κ. Βουλδής εκτός του ότι δεν καταδίκασε τη δολοφονία του 27χρονου αλλοδαπού («Σιγά μην κάνουμε και ερωτική εξομολόγηση στους μετανάστες» είπε χαρακτηριστικά εκτός μικροφώνου!), μίλησε για στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, όταν τόσο ο δήμαρχος όσο και οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων επισήμαναν ότι ένας εκ των δύο συλληφθέντων είναι οπαδός του κόμματος του.
Μάλιστα, όταν ο δήμαρχος Αθηναίων απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Σώματος, ζητώντας αν συνεχισθούν οι συνεχείς διακοπές του χρυσαυγίτη δημοτικού συμβούλου «να τον βγάλει καροτσάκι έξω», ο κ. Βουλδής σηκώθηκε και απευθυνόμενος απειλητικά προς το δήμαρχο είπε: «Έλα να με βγάλεις έξω».
Ο ίδιος μίλησε απαξιωτικά αναφερόμενος σε συμβούλους άλλων παρατάξεων, ενώ διέκοπτε συνέχεια όταν ο δήμαρχος Αθηναίων ανακεφαλαίωνε τα αίτια των φαινομένων βίας.
Παράλληλα τρία άτομα που ήταν δίπλα του άρχισαν να εκστομίζουν ύβρεις εναντίον του δημάρχου, πριν τελικά αποχωρήσουν.
Όλες οι παρατάξεις, εκτός της Χρυσής Αυγής, καταδίκασαν τη δολοφονία του 27χρονου αλλοδαπού.
Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι παρά τις εξαγγελίες για δημιουργία ειδικών τμημάτων αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας στην Αστυνομία, οι μετανάστες που προσέρχονται σε αστυνομικά τμήματα για να καταγγείλουν ξυλοδαρμούς ή επιθέσεις και δεν έχουν άδειες νομιμότητας, συλλαμβάνονται προκειμένου να απελαθούν και τα περιστατικά αποσιωπούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: