«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009
Γιώργος Καστρινάκης: Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. –Β ΆΘΗΝΩΝ
-Πρόεδρος «Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών»
-Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών
-Πρόεδρος Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας-Πειραιά
-Mέλος Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
-Δημοσιογράφος(μέλος ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ)
Πρόγραμμα εκδηλώσεων και ομιλιών
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου: Συγκέντρωση και ομιλία στο Μοσχάτο, στις 8:30 μ.μ.
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου: Ομιλία στην Πετρούπολη, στις 8 μ.μ. και "κρητική βραδιά" και ομιλία στο κέντρο διασκέδασης "Γοργόνα"(Κύπρου και Δωδεκανήσων 1, Νέα Χαλκηδόνα -τέρμα Αχαρνών).
Ο Δεκάλογος του Καλού Υποψήφιου
και πολλά άλλα στην ιστοσελίδα του ΕΔΩ.
Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009
ΝΔ: Η παράταξη που χρεώνει τη χώρα Ο Πρωθυπουργός που ψεύδεται
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΝΔ: Η παράταξη που χρεώνει τη χώρα
Ο Πρωθυπουργός που ψεύδεται
Χθες ο κ. Καραμανλής, στη προσπάθεια του να κάνει το μαύρο άσπρο, ισχυρίστηκε ότι το χρέος «πέρασε το 100% στη δεκαετία του '80» και ότι «το χρέος σε πολύ μεγάλο βαθμό, στον παμμέγιστο βαθμό οφείλεται σε κακή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ».
Ή ο κ. Καραμανλής ξέχασε ή οι σύμβουλοι του δεν τον ενημέρωσαν ότι:
- από τα 250 δις Ευρώ που έχει αυξηθεί το δημόσιο τα τελευταία 20 χρόνια τα 150 δις Ευρώ τα έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ.
- το 1989 το δημόσιο χρέος ήταν στο το 65,7% και το 1993 όταν παρέδωσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διαμορφώθηκε στο 100,5%. Δηλαδή, η ΝΔ πρόσθεσε σε 3,5 χρόνια στο χρέος (σε όρους ΑΕΠ) όσο είχε προσθέσει η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου την προηγούμενη οκταετία).
- το 2004 (μετά την απογραφή ) ο κ. Καραμανλής παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 97,8%.
- το χρέος έχει ήδη πλησιάσει το 108% (ενώ η Επιτροπή εκτιμούσε ότι θα είναι φέτος 103,4% και ότι το 2010 θα ήταν 108%).
Ακολουθεί η εξέλιξη του δημοσίου χρέους την τελευταία 20-ετία (1989-2009) για να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες και να «θυμηθεί» ο κ. Καραμανλής την πραγματικότητα.
1989: 23,3 δις Ευρώ (65,7% του ΑΕΠ)
1993: 69 δις Ευρώ (100,5% του ΑΕΠ)
Διαφορά 1989-1993: 46 δις Ευρώ ( 35 μονάδες του ΑΕΠ)
2003: 167,6 δις Ευρώ (97,8% του ΑΕΠ)
Διαφορά 1993-2003: 98,6 δις Ευρώ (-2,7 μονάδες του ΑΕΠ)
2009: πάνω από 265 δις Ευρώ (περίπου 108% έναντι πρόβλεψης Επιτροπής 103,4%)
Διαφορά 2003-2009: 97 δις Ευρώ (+10 μονάδες του ΑΕΠ, γιατί όπως λέει ο κ. Καραμανλής «οι απόλυτοι αριθμοί είναι ανακριβέστερη ένδειξη»)
100 δις Ευρώ νέο δημόσιο χρέος από τον Καραμανλή, 10.000 ευρώ για κάθε πολίτη.
150 δις Ευρώ νέο δημόσιο χρέος από τις κυβερνήσεις ΝΔ την τελευταία 20-ετία.
Τι έκανε η παράταξη του κ. Καραμανλή με αυτά λεφτά; Μήπως θεσμούς δημοκρατίας; Μήπως κοινωνικό κράτος; Μήπως εκπαιδευτικό σύστημα; Μήπως μεταπτυχιακά προγράμματα και έρευνα; Μήπως σύστημα υγείας; Μήπως υποδομές σε όλη τη χώρα; Μήπως ολυμπιακά έργα;
Επιτέλους, πριν φύγει χρωστάει να μας πει τι έκανε με αυτά τα λεφτά...
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009
Παραιτήθηκε, αλλά η υποκρισία περισσεύει...
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ...
1. Τι μας είπε χθες; «Η απόφασή μου αυτή είναι πράξη ευθύνης. Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σύρεται επί έξι μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής για την οικονομία προεκλογικής ατμόσφαιρας».
2. Παραιτήθηκε, αλλά η υποκρισία περισσεύει. Ο άνθρωπος που με την ανημποριά και την μικροκομματική λογική βύθισε τον τόπο στην εκλογολογία από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τώρα λέει ότι του είναι αδιανόητο να σύρεται ο τόπος σε παρατεταμένη προεκλογική ατμόσφαιρα.
* Αν είχε το παραμικρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο, δεν θα άφηνε τα στελέχη του να διαρρέουν από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, και κάθε μήνα από τότε, ότι ο κ. Καραμανλής ψάχνει χρονική στιγμή για πρόωρες εκλογές, προκειμένου να προλάβει μη αναστρέψιμες καταστάσεις για το κόμμα του.
* Αν είχε το παραμικρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο θα είχε αποδεχτεί την καθαρή πρόταση που του απεύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου από τις 5 Φεβρουαρίου 2009, όταν ήταν ήδη πασιφανές σε όλους ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του απλά δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την κρίση: «Προτείνω δημόσια στον κ. Καραμανλή, μια καθαρή συμφωνία. Εκλογές τώρα και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι ή με τις Ευρωεκλογές, οπότε έτσι κι αλλιώς θα στηθούν κάλπες, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν πώς θέλουν και με ποιους θέλουν να βγουν από την κρίση. Και δεύτερον, τη συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Ναι, είναι ακριβώς αυτό το δίλημμα που επικαλέστηκε χθες ο κ. Καραμανλής με 7 μήνες καθυστέρηση!
* Αν είχε το παραμικρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο θα αποφάσιζε τη διενέργεια εθνικών εκλογών μαζί με τις Ευρωεκλογές, ώστε να μην κοστίσουν στον τόπο.
3. Δεν έκανε τίποτα από αυτά. Προτίμησε να σύρει ακόμη λίγους μήνες την Ελλάδα στο τέλμα μέχρι να συνειδητοποιήσει αυτό που όλοι οι Έλληνες είχαν αντιληφθεί: ότι αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, έρμαιο συμφερόντων, ελάχιστος μπροστά στη χώρα και τις ανάγκες της.
«ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ» ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ν.Δ. ΑΠΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ; ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ Ο ΕΛΕΓΕ Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΙΝ, ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ; ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ «ΑΘΩΩΣΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΙΜΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ;
1. Περιμένουμε με ανυπομονησία την ανακοίνωση αποκλεισμού όλων των λεγόμενων «Βατοπεδινών» και των υπολοίπων στελεχών της Ν.Δ. που αναμίχθηκαν σε σκάνδαλα, από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Γιατί όπως έχει ήδη πει ο Πρόεδρος του Κινήματος μία τέτοια ενέργεια θα είναι «η πιο τρανή απόδειξη ενοχής και η πιο τρανή απόδειξη συγκάλυψης».
* Διότι αν οι άνθρωποι είναι αθώοι, όπως μας έλεγε πριν («δεν κατηγορώ κανέναν, δικό μου ήταν το λάθος» και «δεν πιστεύω ότι κάποιος ζημίωσε επί σκοπώ το δημόσιο συμφέρον» έχει πει για το Βατοπέδι), γιατί τώρα τους βγάζει από τα ψηφοδέλτια;
* Κι αν είναι ένοχοι, όπως θα αποδεικνύει ο αποκλεισμός τους, γιατί τους «αθώωσε» πριν; Γιατί έκανε την παραγραφή; Γιατί διέταξε την ατιμωτική αποχώρηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας δύο φορές από τη Βουλή για να μην ψηφιστεί προανακριτική για τους Βατοπεδινούς; Γιατί υποχρέωσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν την απαλλαγή του Παυλίδη; Και μετά γιατί έκλεισε νύχτα τη Βουλή για να παραγραφούν γρήγορα όλα τα αδικήματα;
2. Η ουσία είναι ότι ο κ. Καραμανλής, άβουλος, εξαρτημένος και πολιτικά συνένοχος, υποχρεώθηκε να τους «αθωώσει» όλους με την παραγραφή γιατί θα έπεφτε η κυβέρνησή του. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα τα άλλα είναι ανέξοδες επικοινωνιακές φούσκες...
Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ HELLAS-SAT
ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών
Θέμα: «Απαράδεκτη αμέλεια στην πρόληψη πυρκαγιών από τη μη αξιοποίηση των αναμεταδοτών του δορυφόρου HELLAS-SAT».
Α. Το 2003 η χώρα απέκτησε δικό της δορυφορικό σύστημα μετά την επιτυχή εκτόξευση του HELLAS-SAT 2 στην τροχιακή θέση των 39˚ ανατολικά.
Β. Το 2004 εκχωρήθηκαν στην Ελληνική Κυβέρνηση από τον φορέα διαχείρισης του δορυφόρου (ΟΤΕ και λοιπούς μετόχους) 2+1 αναμεταδότες για κάθε χρήση από το Ελληνικό Δημόσιο και για όλη τη διάρκεια της ζωής του δορυφόρου, δηλαδή 13-16 χρόνια.
Γ. Οι αναμεταδότες αυτοί μπορούν και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους φορείς του Δημοσίου για χρήσεις που έχουν να κάνουν:
- Με επικοινωνίες υψίστης ασφάλειας
- Με διαχείριση περιβάλλοντος
- Με στρατιωτικούς σκοπούς
- Με την πρόβλεψη και την επιχειρησιακή διαχείριση των πυρκαγιών κλπ.
Δ. Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην πρόληψη των πυρκαγιών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες του δορυφόρου με την εγκατάσταση στους ύποπτους και ευαίσθητους χώρους σε όλη την Ελλάδα συστημάτων FULL MONITORING συνδεδεμένα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την επόπτευση και έγκαιρη διαπίστωση των πυρκαγιών.
Ε. Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των πυρκαγιών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες του δορυφόρου με την εγκατάσταση άμεσα στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών συστημάτων V-SAT προκειμένου να έχουν REAL TIME εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και εκ τούτου δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε τόπο και χρόνο με αποτελεσματικότητα.
ΣΤ. Με δεδομένο ότι το κόστος των προαναφερομένων συστημάτων είναι ελάχιστο σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους η αδράνεια της Κυβέρνησης στην εκμετάλλευσή τους επιτείνει τις τεράστιες ευθύνες της για τις βιβλικές καταστροφές σε Πάρνηθα, Ηλεία και Βορειοανατολική Αττική και επιτείνει επίσης την τραγικότητα της άδικης απώλειας τόσων ανθρώπων.
Μετά τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
- Ποιοι λόγοι δεν επέτρεψαν τη χρησιμοποίηση της δυνατότητας που τους παρείχε ο HELLAS-SAT από το 2004 μέχρι σήμερα και ποιος ευθύνεται για την εγκληματική αυτή ενέργεια;
- Πόσο τραγικά υποκριτική καθιστά την επικοινωνιακή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος να παρακολουθεί τον χάρτη της Αττικής και τα σημαιάκια στη θέση των πυρκαγιών όταν μπορούσε να δει σε REAL TIME εικόνα τις φωτιές και την επιχειρούμενη πυρόσβεση;
- Ποιος ευθύνεται για την αδιαφορία χρήσης τόσο σύγχρονων μεθόδων πρόληψης και παράδοσης της αττικής γης και των περιουσιών των Ελλήνων φορολογούμενων στις φλόγες.
- Ποιος ευθύνεται για την εγκληματική αμέλεια στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του δορυφόρου για την σε REAL TIME διαχείριση της πυρκαγιάς μέσω δορυφορικής εικόνας και την εξ αυτού δυνατότητα ορθολογιστικής διαχείρισης μέσων και προσωπικού;
- Γνωρίζουν εν τέλει οι κ.κ. Υπουργοί την ύπαρξη των δορυφορικών δυνατοτήτων που παρέχονται στο Ελληνικό Δημόσιο ή καθεύδουν όπως συνήθως στον θρόνο της εξουσίας τους;
Ζητούνται απαντήσεις. Το απαιτούν οι χαμένες ζωές των αδικοχαμένων συμπολιτών μας. Το απαιτούν όσοι έχασαν τις περιουσίες τους. Το απαιτεί το κατεστραμμένο περιβάλλον. Το απαιτούν χιλιάδες στρέμματα καμένης γης.
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλη
Γρηγόρ
Βασίλη
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Ντίνος
Γιώργο
Γιάννη
Χάρης Τσιόκας
Γιάννη
Μάρκος