«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Μεγαλοχώρι Τρικάλων: Έσερνε στην άσφαλτο την ετοιμόγεννη σκυλίτσα!

27.07.2014 - 12:38



Την ετοιμόγεννη σκυλίτσα του γείτονα του άρπαξε ένα 70χρονος στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων και αφού την έδεσε από τα πίσω πόδια την έσυρε στην άσφαλτο και την πέταξε σ’ ένα ρυάκι.
Το έγκλημα συνέβη στις 15 Ιουλίου ενώπιον των παιδιών του ιδιόκτητή του ζώου. Τα πιτσιρίκια ενημέρωσαν τον πατέρα τους και ο άνθρωπος εντόπισε το σκυλί λιπόθυμο από τα σημάδια που είχε αφήσει στο δρόμο το αίμα του ζώου.
Αμέσως κάλεσε στην Αστυνομία και με τη συνδρομή της κατόρθωσαν να βγάλουν το μέσα από το ρυάκι που το είχε πετάξει ο δράστης.
Εις βάρος του 70χρονου άνδρα, που βασάνισε έτσι το σκυλί, κατατέθηκε μήνυση στο Α.Τ. Τρικάλων και μάλιστα ο ιδιόκτητής του ζώου αν και πάμφτωχος έδωσε και τα 100 ευρώ τα οποία του ζήτησε παράνομα η Αστυνομία αν και για τα αδικήματα αυτά δεν χρειάζεται η καταβολή παράβολου!
Η σκυλίτσα γεμάτη πληγές, αφού το κρέας είχε λιώσει σε πολλά σημεία και είχαν εμφανιστεί τα κόκκαλα της μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Μπαλωμένος – Λέμας στα Τρίκαλα.
Ο κτηνίατρος Δημήτρης Μπαλωμένος εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το ζώο «είχε ένα εκτεταμένο έγκαυμα τριβής  και δύο ανοιχτά τραύματα γεμάτα χώμα,  όλα στη δεξιά πλευρά του σώματός του».
Έτσι βρέθηκε το ζώο.
Ο κ. Μπαλωμένος, όπως είπε στο www.zoosos.gr, η Βαλεντίνα Διαμαντή έκανε ό,τι μπορούσε για να τη συνεφέρει. Περιποιήθηκε τις πληγές του ετοιμόγεννου σχεδόν ζώου και μετά από μερικές μέρες αυτό μεταφέρθηκε στο σπίτι των ιδιοκτητών του. Ο δράστης, που διέφυγε της σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι νόμιζε πως η σκυλίτσα ήταν νεκρή! Και πως την τράβηξε για να την πετάξει.
Η σκυλίτσα δύο μέρες μετά την κακοποίηση της γέννησε αλλά τα 5 από τα έντεκα κουτάβια της ήταν νεκρά. Εντούτοις τα υπόλοιπα έζησαν και με τη συνδρομή και της κας Διαμαντή προσφέρθηκαν στην οικογένεια της και καλής ποιότητας τροφή, ώστε το ζώο να δυναμώσει και να τα τρέφει.
Η Χιονάτη με τα μικρά που επέζησαν και βρέθηκαν νεκρά στις 25/7.
Όμως στις 25 Ιουλίου τόσο η Χιονάτη – αφού έτσι την έλεγαν – όσο και τα υπόλοιπα 11 κουτάβια εντοπίστηκαν νεκρά από την σύζυγο του ιδιοκτήτη. Η αιτία θανάτου τους άγνωστη. Πάντως η κατάσταση του ζώου οι πληγές του οποίου σταδιακά επουλώνονταν δεν δικαιολογεί τον θάνατο όλων και της μάνας και των μικρών.
Η αποθήκη που είχαν βάλει την σκυλίτσα με τα κουτάβια δεν ήταν ασφαλισμένη – αφού η πόρτα δεν κλείδωνε γι’ αυτό και κα Διαμαντή θεωρεί – όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr – ότι τα σκυλιά δηλητηριάστηκαν, αλλά αφού δεν έγινε τοξικολογική εξέταση στα πτώματα τους δεν θα μάθουμε αν τα ζώα τα εξόντωσαν ή τι άλλο συνέβη.
Η οικογένεια είναι φυσικά συντετριμμένη για το έγκλημα και για όσα αντίκρυσαν τα παιδιά τους.
Πρόκειται για άλλο ένα φριχτό έγκλημα που φέρνει στη δημοσιότητα το www.zoosos.gr ελπίζοντας ότι η δημοσιοποίηση θα βοηθήσει ώστε να μην «κουκουλωθεί». Οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές αλλά τις δημοσιεύουμε χωρίς επεξεργασία για να καταλάβετε το μέγεθος του μαρτυρίου και τον πόνο που ένιωσε αυτό πλάσμα εξαιτίας αυτού του υπάνθρωπου!
Στην τρίτη σελίδα της εγκυκλίου γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για την καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ.
Οφείλουμε να φυσικά να επισημάνουμε ότι είναι απαράδεκτο τόσο καιρό μετά την έκδοση της Εγκυκλίου Του Αρείου Πάγου υπ’ αρ. 1/13/1631/8.4.13 προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας με την οποία ερμηνεύεται ο νόμος 4039/2012 η Αστυνομία να ζητάει χρήματα για εγκλήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα και για τα οποία δεν απαιτείται καταβολή χρημάτων!

Επιπλέον Φωτογραφίες



Πηγή: Μεγαλοχώρι Τρικάλων: Έσερνε στην άσφαλτο την ετοιμόγεννη σκυλίτσα! | www.zoosos.gr 



Ειλικρινά νομίζω ότι τα ψυχιατρεία θα πρέπει να επιδοτούνται παρόλο την κρίση, διότι φαίνεται ότι άφησαν πολλούς άρρωστους έξω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: