«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Η ιστορία μιας 16χρονης που συγκλονίζει


Η ιστορία μιας 16χρονης που πουλήθηκε, βιάστηκε και κατέληξε έγκυος στη φυλακή. Η επανάσταση που επιχείρησε να κάνει στα νεανικά της χρόνια, αρνούμενη να παντρευτεί τον γέρο στον οποίο την πούλησε ο πατέρας της, καταπνίγηκε εν τη γένεσή της από την ανδροκρατούμενη κοινωνία, που για να τη «συμμορφώσει» την καταδίκασε σε επταετή κάθειρξη. «Αναγκάστηκα να αρραβωνιαστώ έναν κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό μου άντρα» τολμά να πει τώρα η 16χρονη πίσω από τα κάγκελα των γυναικείων φυλακών της Καμπούλ, χωρίς όμως να αποκαλύπτει -για ευνόητους λόγους- το όνομά της. Ο πατέρας της την πούλησε για 5.000 δολάρια στον μέλλοντα σύζυγό της, ενώ εκείνη ήταν ερωτευμένη με έναν νεαρό.

Σήμερα, έγκυος, δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού που θα φέρει στον κόσμο, καθώς αν και είχε κάνει έρωτα με τον νεαρό, ο ηλικιωμένος σύζυγός της τη βίασε. Θύμα βιασμού όμως, όπως καταγγέλλει, έπεσε και κατά τη διάρκεια της κράτησής της, πριν ακόμη μεταφερθεί στις φυλακές της Καμπούλ.

Η ιστορία της 16χρονης κρατούμενης δεν είναι παρά ακόμη μία στο ψηφιδωτό του πόνου που έχουν «φιλοτεχνήσει» τα τελευταία χρόνια οι συνολικά 145 κρατούμενες των γυναικείων φυλακών της αφγανικής πρωτεύουσας. Μια εικόνα όμως που οι υπεύθυνοι του σωφρονιστικού καταστήματος φροντίζουν να κρύβουν καλά πίσω από μια λαμπερή «βιτρίνα», που περιλαμβάνει από αθλοπαιδιές, όπως οι αγώνες βόλεϊ μεταξύ των τροφίμων, μέχρι εκδηλώσεις για την προσφορά δώρων στις κρατούμενες.

«Πάνω από τις μισές κρατούμενες στις φυλακές του Αφγανιστάν έχουν καταδικαστεί για τα "ηθικά εγκλήματα" που διέπραξαν» λέει η Κίμπερλι Μότλεϊ, η Αμερικανίδα νομικός που στο πλαίσιο της έρευνας που έχει κάνει για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, έχει πάρει συνεντεύξεις από 348 κρατούμενες. «Από τις υπόλοιπες περίπου το 30% έχουν καταδικαστεί για αδικήματα όπως ο φόνος ή η κλοπή».

Αν και ο Μπαράκ Ομπάμα έχει διατάξει την αποστολή μιας έξτρα στρατιωτικής δύναμης 30.000 ανδρών στο Αφγανιστάν για την αντιμετώπιση των Ταλιμπάν, οι αξιωματούχοι της χώρας αναγνωρίζουν πως πρέπει να γίνουν άμεσα και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επέλθει η σταθερότητα.

Μέχρι τότε όμως η 16χρονη έγκλειστη, τρομοκρατημένη, θα δηλώνει για το «έγκλημά» της: «Συγγνώμη, αλλά εγώ φταίω. Εκανα λάθος».

Πηγή εδώ.

14 σχόλια:

Prisoned Soul είπε...

Θα πρεπε τέτοια περιστατικά να δημοσιοποιούνται, να τα γνωρίσει ο κόσμος να ενεργοποιηθεί εναντίον τους... αλλά ποιος μπορεί να κάνει κάτι...«Συγγνώμη, αλλά εγώ φταίω. Εκανα λάθος»...είπε η μικρή κοπέλα... συγγνώμη πρέπει να ζητήσουν άλλοι από εκείνη...

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Η γυναίκα της εξαθλίωσης...
Ετσι γεννήθηκαν με κάγκελα παντού...
Ο εξευτελισμός της ύπαρξης τους..
Πόσος αγώνας πρέπει να γίνει;
Και από ποιους;

Leviathan είπε...

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα να έχεις με υγεία και χαρά!!! Να περάσεις υπέροχα!!! πολλά πολλά φιλιά! :)

elefterifoni είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

apatsi είπε...

XRISTOS ANESTI!

Ἀχιλλεῦς είπε...

θΛΙΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πιο πολύ μου την "έδωσε" ο παΤΕΡΑΣ της μικρής που την πούλησε για να παντελωνιάσει τα δολαριάκια...

KΑΡΜΕΝ είπε...

@Prisoned Soul,
Έτσι ακριβώς!
Σε ευχαριστώ που πέρασες.

KΑΡΜΕΝ είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη,
Από όλους μας.
Φιλιά, γλυκιά μου Αντιγόνη.

KΑΡΜΕΝ είπε...

@Leviathan,
Χρόνια Πολλά, Σοφοκλή!
Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες!

KΑΡΜΕΝ είπε...

@apatsi.
Χρόνια Πολλά!
Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες!

KΑΡΜΕΝ είπε...

@Θεό7δωρος,
Κρίμα για πολλές άλλες κοπέλες, δυστυχώς!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη.

KΑΡΜΕΝ είπε...

@dromeas,
Χρόνια Πολλά, επίσης!
Ευχαριστώ πολύ.

KΑΡΜΕΝ είπε...

@ Ασκαρδαμυκτί,
Δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια τέρατα πάνω στην γη, μάλλον…
Να είσαι καλά που πέρασες.