«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Μικροκομματικά παιχνίδια της Ν.Δ με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες

ΨΗΦΟΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ: Μικροκομματικά παιχνίδια της Ν.Δ με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες - Δήλωση Γ. Παπακωνσταντίνου
11.02.2009

Το κείμενο εδώ.


Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καλό μεσημέρι. Το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες είναι πολύ απλό: είτε θα συνεχίσουμε αυτό τον αυτοκαταστροφικό κατήφορο που έχει πάρει η χώρα, είτε θα αποκτήσει η χώρα μια κυβέρνηση σοβαρή και αξιόπιστη, μια κυβέρνηση προσηλωμένη στο να λύνει τα προβλήματα του πολίτη.

Αυτή τη στιγμή, η χώρα μας πορεύεται χωρίς πυξίδα. Χθες, περίπου 40 μέρες μετά την έναρξη του έτους, ο δανεισμός του ελληνικού Δημοσίου έχει φτάσει τα 18,5 δις ευρώ, με άλλα λόγια, είναι κοντά στο μισό του δανεισμού που προϋπολογίζεται για όλο το χρόνο.

Η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς. Από όλη την Ελλάδα, υπάρχουν ειδήσεις απολύσεων, κλεισίματος εργοστασίων, καταστημάτων. Η μόνη που δεν το αντιλαμβάνεται αυτό είναι η κυβέρνηση, με τις επίσημες στατιστικές και τα στοιχεία της.

Ο πληθωρισμός, ενώ έχει πέσει επειδή έχουν πέσει οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, επειδή έχουν πέσει οι διεθνείς τιμές σε πρώτες ύλες, δεν φαίνεται να επηρεάζει το καλάθι της νοικοκυράς, δεν φαίνεται να επηρεάζει τις τιμές σε βασικά είδη, τα οποία με το μειωμένο εισόδημά του ο Έλληνας πολίτης προσπαθεί να αγοράσει.

Και βέβαια, σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η παιδεία, όπως είναι η υγεία, δεν προχωρά απολύτως τίποτε. Μια συζήτηση από μηδενική βάση στην παιδεία, όταν φωνάζουν οι ελλείψεις στα σχολεία και στην υγεία! Έχουμε το φαινόμενο, μια συλλογική σύμβαση, η οποία έχει υπογραφεί από όλα τα μέρη, να έρχεται στη Βουλή με αλλοιωμένα νούμερα.

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση. Είναι η κατάσταση μιας κυβέρνησης, που ασχολείται με τη διάσωση των μελών της. Εναι η κατάσταση μιας κυβερνητικής παράταξης, τα μέλη της οποίας κάθε μέρα στην τηλεόραση εκτοξεύουν ο ένας εναντίον του άλλου κατηγορίες. Είναι η κατάσταση μιας κυβέρνησης, που αφήνει τη χώρα απροστάτευτη απέναντι στη μεγάλη κρίση την οποία διερχόμαστε.

………

Τη στιγμή που γίνονται όλα αυτά, τη στιγμή που η οικονομία είναι σε κρίση, η κυβέρνηση επιλέγει να παίξει πάλι μικροκομματικά παιχνίδια, με το βλέμμα στην κάλπη. Μετά από τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, η νέα συζήτηση, η οποία άνοιξε χθες, είναι η συζήτηση για την ψήφο των ομογενών.

Τι σημασία έχει αν η κυβέρνηση ξέρει πάρα πολύ καλά, ότι χρειάζεται 200 ψήφους στη Βουλή, για να περάσει ο νόμος για την ψήφο των ομογενών, που αποτελεί εξειδίκευση του Συντάγματος, όταν γνωρίζει ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναφέρει τον ίδιο νόμο, που τα υπόλοιπα κόμματα απέρριψαν πριν από λίγο καιρό; Παρ' όλα αυτά, φέρνει τον ίδιο νόμο.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως καθαρή: δεν θα συμφωνήσουμε σε ένα νόμο, ο οποίος δεν κατοχυρώνει την πραγματική αντιπροσώπευση των ομογενών. Δεν θα συμφωνήσουμε σε ένα νόμο, όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η επιστολική ψήφος, η οποία εξασφαλίζει την ευρεία συμμετοχή των συμπολιτών μας από το εξωτερικό στις εκλογές.

Και είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ό,τι γίνεται και σε αυτό τον τομέα, δεν έχει να κάνει με τίποτε άλλο, από μία προσπάθεια επικοινωνιακού χειρισμού των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τους ομογενείς, των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την ψήφο τους.

2 σχόλια:

Skouliki είπε...

μικρα η μεγαλα παιχνιδια πλεον δεν αντεχει αλλο ο λαος τις παλαβομαραες ολωνων

βλεπεις η ζωη ειναι τοσοοοοοοο δυσκολη καθημερινα για να ασχολησε και με τους κουφοκεφαλακηδες

KΑΡΜΕΝ είπε...

Για αυτό πρέπει να φύγουν. Αρκετά μας δυσκόλεψαν 5 χρόνια μέχρι τώρα τη ζωή.