«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

"Η κρίση στην Ελλάδα όπως τη βλέπουν οι άνθρωποι της Επιστήμης"

Ομιλία του Ηλία Μόσιαλου, Προέδρου Δ.Σ ΙΣΤΑΜΕ στην συζήτηση με θέμα: "Η κρίση στην Ελλάδα όπως τη βλέπουν οι άνθρωποι της Επιστήμης" Τρίτη 1/3/2011 και ώρα 19:00 στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ‏

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με το Megaron Plus οργανώνει συζήτηση με θέμα:

"Η κρίση στην Ελλάδα όπως τη βλέπουν οι άνθρωποι της Επιστήμης"

Συμμετέχουν:

Ιωάννης Ηλιόπουλος, Καθηγητής, Επίτιμος Διευθυντής Ερευνών στην Ecole Normale Superieure στο Παρίσι

Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο LSE

Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Καθηγητής της Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών

Χρήστος Παπαδημητρίου, Καθηγητής στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Παν/μιο της Καλιφόρνιας Berkeley

Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Παν/μιο Αθηνών, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής

Συντονίζει ο Σταύρος Ιωαννίδης, Καθηγητής Οικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο


Ημερομηνία / Ώρα έναρξης: Τρίτη 1 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00
Χώρος: Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Η αλήθεια είναι κόλαφος για αυτούς που ισχυριζόταν ότι μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια

Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |22/02/11

Κάποιοι αντί να μιλάνε θα έπρεπε να ντρέπονται και να αναλογίζονται την ευθύνη τους για την κατάσταση που παρέδωσαν τη χώρα το 2009
. Αυτό που αποκαλύπτεται πλέον και από άλλες πλευρές είναι ότι εκεί που η προηγούμενη κυβέρνηση φυγομάχησε, εμείς προετοιμαστήκαμε έγκαιρα, χτυπήσαμε όλες τις πόρτες, αποφύγαμε την προσφυγή μονομερώς στο ΔΝΤ, κτίσαμε από το μηδέν τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, εξασφαλίσαμε τα 110 δις και αποφύγαμε τη χρεοκοπία της χώρας. Η αλήθεια είναι κόλαφος για αυτούς που ισχυριζόταν ότι μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια…

Διαβάστε περισσότερα.

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση Μιχάλη Καρχιμάκη σχετικά με την σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Α. Σαμαρά


19/2/2011
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, σχετικά με την σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Α. Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο πρόεδρος της ΝΔ, και με τη σημερινή του ομιλία, απέδειξε ότι δεν έχει επίγνωση ούτε της διάλυσης που επέφερε η εγκληματική διακυβέρνηση του κόμματος του, ούτε της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να σώσουν και να ανασυγκροτήσουν τη χώρα.

Ξεχνά ο κ. Σαμαράς όταν αναφέρεται σε πολιτικές ανάπτυξης ότι το κόμμα του είναι αυτό

-που παρέδωσε μια οικονομία με ετήσια ελλείμματα που έφτασαν τα 36 δις ευρώ

-που φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού, μέσα σε μια πενταετία χρέος 130 δις ευρώ, όταν το ελληνικό κράτος από την ίδρυση του μέχρι το 2004, είχε χρέος 170 δις ευρώ.

Ξεχνά ο κ. Σαμαράς όταν εξαπολύει τις αντιμνημονιακές του κορώνες, ότι χωρίς τη συμφωνία δανεισμού, η χώρα θα είχε ήδη χρεοκοπήσει εξ αιτίας των εγκληματικών πολιτικών της ΝΔ.

Ξεχνά ο κ. Σαμαράς, όταν αναφέρεται σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ότι το κόμμα του, έχει ήδη δώσει δήγμα γραφής του πώς την εννοεί, όταν αντάλλασε φιλέτα δημόσιας γης με τα ψάρια και το νερό της λίμνης Βατοπεδίου.

Ξεχνά τέλος ο κ. Σαμαράς, να απαντήσει σε ένα ερώτημα το οποίο εδώ και μέρες κάνει πώς δεν ακούει. Συμφωνεί ή όχι με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να νομοθετηθεί η μη πώληση δημόσιας γης;

Είναι δικαίωμα του κ. Σαμαρά, να ξεχνά τα δεινά που επέφερε το κόμμα του στη χώρα.

Αλλά ο ελληνικός λαός και μνήμη έχει και κρίση.

Βλέπει, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δίνουν μάχες παντού για να ανοίξει μια νέα σελίδα για την Ελλάδα, χωρίς δάνειες δυνάμεις, χωρίς τρόικες και μνημόνια, ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του επιμένουν να επενδύουν στην αποτυχία της χώρας.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΜΗ

Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |16/02/11

Διαβάστε στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:

1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΜΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
- Δείχνουμε στην πράξη τι πρεσβεύει το Κίνημά μας. Γιατί εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για ξεπούλημα της δημόσιας γης. Οι μόνοι που άλλαξαν γνώμη είναι όσοι την Παρασκευή κραύγαζαν παραπληροφορώντας «Η Ελλάδα πωλείται» και χθες τα είχαν βάψει μαύρα επειδή κατάλαβαν ότι δεν πωλείται. Διαβάστε περισσότερα.

2. Ν.Δ.: ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; ΘΕΛΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΥΠΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ;
- Και η απάντηση σε όσους άσχετους δήθεν «υπερπατριώτες» λένε ότι υποθηκεύτηκε η Ελλάδα με το Μνημόνιο… Διαβάστε περισσότερα.

Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης: 2,2 δις για γνώση και εργασία

Στόχος την επόμενη δεκαετία να δημιουργηθούν 370.000 θέσεις εργασίας. «Η αλλαγή στην Παιδεία είναι ο βασικός μοχλός που θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε τις δικές μας αυτόχθονες δυνάμεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με ένα ποσό, που θα αγγίξει τα 2,2 δισ. ευρώ, θα στηρίξει η κυβέρνηση τα προγράμματα της Διά Βίου Μάθησης, ώστε να συνδεθούν με την απασχόληση και να «δώσουν» 370.000 θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη δεκαετία, και κυρίως σε επιχειρήσεις μεταφορών, διανομής αγαθών, νέων τεχνολογιών κ.ά.

Οι Βασικοί άξονες του προγράμματος

Έκδοση επιταγών (vouchers) για σπουδές στην αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Θα αφορά συγκεκριμένο ποσό, το οποίο θα δίνεται με οικονομικά κριτήρια σε νέους για σπουδές της επιλογής τους.
Παροχή υποτροφιών σε εισαχθέντες στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Προτεραιότητα εισαγωγής στα δημόσια ΙΕΚ σε σπουδαστές με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
Δημιουργία του θεσμού του μέντορα για την υποστήριξη φοιτητών που πραγματοποιούν εργασίες σχετικές με θέματα επιχειρηματικότητας.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Ένας ο στόχος μας: Οι μεγάλες αλλαγές, υπέρ του πολίτη, για να αλλάξει η Ελλάδα.

Διαβαστε στο:

1. «Έφυγε» ο Μιλτιάδης Έβερτ. 2. Ένας ο στόχος μας: Οι μεγάλες αλλαγές, υπέρ του πολίτη, για να αλλάξει η Ελλάδα. 3. Δεν είναι να απορεί κανείς…

Κάποιοι ξεβολεύονται, αλλά ήρθε η ώρα να προτάξουμε το «εμείς» μπροστά από το «εγώ». Αυτό ζητάνε οι πολίτες και εμείς εντολές δεχόμαστε μόνο από τον Ελληνικό λαό.

1. Δίνουμε και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την αλλαγή στη χώρα. Πρόγραμμά μας, στόχοι μας, δεν ήταν προφανώς τα έκτακτα μέτρα, αυτά που αναγκαστήκαμε να λάβουμε λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Αυτά ήταν αναγκαία, για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Και αυτό, το καταφέραμε χάρις στους κόπους και τις θυσίες των πολιτών.

2. Από την πρώτη στιγμή και πολύ πριν την κρίση, πολύ πριν ακόμα και από τις προηγούμενες εκλογές, είχαμε πει και είχαμε διεκδικήσει τη διακυβέρνηση, με έναν και μόνο σκοπό: να φέρουμε σε πέρας τις μεγάλες αλλαγές, για να μην βουλιάξει η Ελλάδα. Να εγγυηθούμε δικαιώματα, διαφάνεια, ευνομία, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη, τελικά, αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες.

- Και πλέον, όλες μας οι πολιτικές ακριβώς σε αυτό αποσκοπούν. Όχι μόνο στην εξοικονόμηση εσόδων και στην εξάλειψη της σπατάλης, αλλά πρώτα και πάνω απ' όλα στη δημιουργία προϋποθέσεων, για την αλλαγή της ζωής των πολιτών μας προς το καλύτερο, ώστε να αναπτύσσεται η Ελλάδα βασιζόμενη στις δυνάμεις της και στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Να αναπτύσσεται, δηλαδή, περιβαλλοντικά, κοινωνικά, ισόρροπα. Και οι πολίτες, να είναι περήφανοι για το κράτος, για τις υπηρεσίες υγείας και παιδείας που τους προσφέρει, αλλά και να αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια.

- Μια Ελλάδα ανοιχτή και δίκαιη, μια οικονομία δυναμική και σταθερή, ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά στο μέλλον ανάγκη να έρθει κάποιος να μας διασώσει. Αλλά βεβαίως, εμείς οι ίδιοι είμαστε εκείνοι που ορίζουμε την τύχη μας για τη σωτηρία και την αλλαγή του τόπου.

- Αυτό συνεπάγεται αλλαγές αυτονόητες, πολλές που δεν έγιναν όταν έπρεπε, αλλαγές στη δομή της οικονομίας, διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος, στην παιδεία, στην υγεία, στην αγορά εργασίας, στην ασφάλιση, στην παροχή υπηρεσιών.

3. Αυτός ο στόχος δεν είναι απλά δημοσιονομικός, είναι βαθιά πολιτικός και κοινωνικός. Αφορά επίσης και στις ίδιες τις αξίες της κοινωνίας μας, στο πώς αντιλαμβανόμαστε το κράτος, στην εμπιστοσύνη που πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ πολίτη και Πολιτείας, στο πώς αντιλαμβανόμαστε τα συλλογικά αγαθά, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας, σε αυτό το κοινό σπίτι, όπου όλοι μένουμε.

- Η αλλαγή της χώρας περνά αναγκαστικά μέσα από αλλαγή αντίληψης, αλλαγή οπτικής γωνίας γύρω από τα κοινά. Να προτάξουμε το «εμείς» μπροστά από το «εγώ», να φύγουμε από το πελατειακό και να πάμε στο συλλογικό.

4. Κατανοούμε, βεβαίως, ότι θα υπάρξουν - και υπάρχουν - αντιδράσεις για πολλές από τις αλλαγές και είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει αυτές τις αντιδράσεις, γιατί οι αλλαγές ξεβολεύουν μερικούς - αυτό είναι αναμενόμενο.

- Όταν κάτι είναι στραβό, όμως, αυτό πρέπει να αλλάξει και αυτό κάνουμε. Είναι μέρος του καθήκοντός μας, πρώτα απ' όλα απέναντι στη χώρα, απέναντι στις νέες γενιές, απέναντι στον κάθε πολίτη και στον Ελληνικό λαό.

- Γι' αυτό, δεν είναι ώρα για εγωισμούς, είτε ατομικούς, είτε συντεχνιακούς. Είναι ώρα να προτάξουμε το συλλογικό μπροστά στο ατομικό. Όλοι οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως του αν ψήφισαν ή όχι την Κυβέρνησή μας, θέλουν να αλλάξει η χώρα μας προς το καλύτερο και να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, διότι αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.

- Ο γιατρός να προτάξει το συμφέρον του ασφαλισμένου, είτε εργαζόμενου, είτε συνταξιούχου. Ο μηχανικός και ο φαρμακοποιός, το συμφέρον των πελατών τους. Ο δημόσιος λειτουργός, το συμφέρον των πολιτών που εξυπηρετεί.

- Όλοι οι Έλληνες, με πρώτη την Κυβέρνηση, είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευμένοι στις μεγάλες αλλαγές που αλλάζουν το μέλλον της χώρας. Αυτό ήταν το Πρόγραμμά μας, αυτό παραμένει δέσμευσή μας. Αυτές οι αλλαγές συγκροτούν την προεκλογική μας δέσμευση απέναντι στον Ελληνικό λαό.

5. Η νομιμοποίηση που μας έδωσαν οι πολίτες, είναι η δύναμή μας. Και όσοι ακόμα προπαγανδίζουν το αντίθετο, προσβάλλουν τον ίδιο τον Ελληνικό λαό, γι' αυτό και πήραν την απάντηση ακόμα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

- Αυτή η Κυβέρνηση πήρε από την πρώτη στιγμή την κατάσταση της χώρας στα χέρια της. Πήραμε αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας, πήραμε και παίρνουμε αποφάσεις για την αλλαγή της χώρας.

- Κάποιοι μπορεί να έχουν συνηθίσει να λειτουργούν ως εντολοδόχοι, οι Κυβερνήσεις του Κινήματός μας, όμως, δέχτηκαν και δέχονται εντολές μόνο από τον Ελληνικό λαό.

- Τις αποφάσεις που παίρνουμε, τις παίρνουμε επειδή τις πιστεύουμε, και για να σώσουμε τη χώρα, και για να προχωρήσει η χώρα σε μεγάλες και βαθιές αλλαγές.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

Το τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας, η διγλωσσία και η ανευθυνότητα της ηγεσίας της Ν.Δ. - Ένας σύντομος απολογισμός.

1. Πολλοί απορούν με τη διγλωσσία και παροιμιώδη ανευθυνότητα της ηγεσίας της Ν.Δ. αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η στάση της οποίας συνοψίζεται στη φράση: «διαφωνούμε με την κατάληψη αλλά ενθαρρύνουμε τους καταληψίες». Και ρωτάμε: Γιατί απορούν;

- Ξεχνάει κανείς ότι είναι αυτοί - πρώην και νυν ηγεσία, το ίδιο και το αυτό είναι - που εγκατέλειψαν την εξουσία μόνο όταν βεβαιώθηκαν ότι τα είχαν κάνει τόσο μούσκεμα ώστε η χρεοκοπία της χώρας να είναι αναπόφευκτη;

- Έχει κανείς αμφιβολία ότι σε περίπτωση που έβλεπαν ότι μπορεί να υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα εξωτερικής βοήθειας για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία, δεν θα παρέμεναν γαντζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας; Έλα όμως που οι μηχανισμοί στήριξης δεν χτίζονται από τη Ραφήνα...

- Ξεχνάει κανείς ότι καταψήφισαν στο εσωτερικό το μηχανισμό σωτηρίας και στη συνέχεια τηλεφωνούσαν ευρωπαίους ηγέτες στο εξωτερικό για να τους εξηγήσουν ότι δεν καταψήφισαν το μηχανισμό αλλά...τα μέτρα που τον συνόδευαν; Λες και υπήρχε περίπτωση να υπάρξει μηχανισμός χωρίς τα μέτρα;

- Δεν είναι αυτοί οι ίδιοι που έχουν παραδεχθεί ότι θα υπερψήφιζαν το μηχανισμό των 110 δισ. αν απαιτούνταν 180 ψήφοι, αλλά αφού χρειάστηκαν 151 ψήφοι δεν το έκαναν για να πάρει η κυβέρνηση όλο το πολιτικό κόστος;

- Αυτοί δεν είναι που αντί να ζητήσουν συγνώμη για τα χάλια στα οποία παρέδωσαν τη χώρα έχουν το θράσος να καταγγέλλουν την σημερινή κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύτηκε σωστά;

Περισσότερα..

Συνέντευξη Μιχάλη Καρχιμάκη, Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εφημερίδα «Η Αλήθεια» Δράμας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΑΛΗΘΕΙΑ» ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην πολιτική, όταν μας διακατέχει η έννοια της προσφοράς, αποδεχόμαστε με χαρά ό,που αυτή μας τάξει. Εσάς, ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, αναγνωρίζοντας προφανώς την εργατικότητα, τις οργανωτικές σας δυνατότητες και την αφοσίωσή σας, σας έταξε - λίγο πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές - στο πόστο του Γραμματέα του Κινήματος. Σαφώς, οι υπουργικοί θώκοι σήμερα «ηλεκτρίζουν» , αν μου επιτρέπεται η έκφραση, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι λίγο κάπως «φορτισμένα» λόγω Μνημονίου. Η ερώτησή μου αυτή έχει δύο σκέλη.. πρώτον, τι είναι τελικά ποιο δύσκολο σήμερα: να διοικείς το υπουργείο ή το Κόμμα; Και δεύτερον, πόσο έτοιμο είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ (συσπείρωση, παραφωνίες, αλλά και διαγραφές) να διεκδικήσει μια νέα κυβερνητική θητεία έστω αν αυτές διεξαχθούν κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες;

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Κοιτάξτε. Ο φυσικός ρόλος του κάθε υπουργείου έρχεται να απαντήσει στις βασικές ανάγκες του πολίτη. Αφορά σε έναν ολόκληρο τομέα της ζωής και της καθημερινότητάς του. Και μόνο απ' αυτό, προκύπτει η υψηλή ευθύνη και η κρισιμότητα τού αξιώματος του υπουργού.

Η θέση του Γραμματέα οποιουδήποτε κοινοβουλευτικού κόμματος, πολλώ δε μάλλον, ενός κόμματος που έχει καταφέρει να σημαδέψει την πολιτική ζωή της χώρας εδώ και δεκαετίες και που αυτή την περίοδο συμβαίνει να κυβερνά, είναι πολυδιάστατη. Όπως έχω ξαναπεί, οφείλει να αποτελεί τη συνείδηση της κυβέρνησης. Να αφουγκράζεται τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα αιτήματα του λαού και να γίνεται ο ιμάντας μεταφοράς τους προς τους χώρους λήψης αποφάσεων.

Από την άλλη, το κόμμα οφείλει, σε περιόδους δύσκολες και κρίσιμες για το μέλλον, όπου στην κυβερνητική του εκδοχή έχει την ιερή υποχρέωση να αψηφά το πολιτικό κόστος, να αποτελεί τον κύριο συνομιλητή της κοινωνίας και να ζυμώνεται ακόμα περισσότερο μαζί της.

Όσο για την ετοιμότητά του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο εκλογών όποτε γίνουν, νομίζω ότι το απέδειξε στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές. Κατήγαγε μια καθαρή νίκη, παρ' ότι το κόμμα μας, είναι αυτό που δε δίστασε να αναλάβει το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος της νεώτερης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία προχθές άλλαξε το σήμα της.. Ένα σήμα που είχε συνδεθεί για τριανταπέντε περίπου χρόνια με ένα κόμμα εξουσίας στη χώρα και ήταν αυτό που λέμε «σήμα κατατεθέν» της. Αυτό, την αλλαγή του σήματος δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, δεν το είχε τολμήσει ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όμως.. μήπως τελικά, η αποστροφή που νοιώθει ο κόσμος για την πολιτική και τα κόμματα, επιβάλουν μια τέτοια κίνηση; Μια νέα αρχή;

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Σίγουρα, η αλλαγή συμβόλων και εμβλημάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου ένα κόμμα να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή. Βέβαια, πριν απ' όλα, θα πρέπει να μη μας διαφύγει ότι όταν ένα κόμμα εντοπίζει την ανάγκη να κάνει νέο ξεκίνημα, σημαίνει ότι αποδέχεται το ίδιο, τα σημάδια γήρανσής του. Δεν είναι κακό αυτό. Όμως, ξέρετε, ότι μόνο η αλλαγή του εμβλήματος δεν είναι αρκετή για να σηματοδοτήσει αυτό που θα ονομάζαμε ανανέωση. Και η ανανέωση εδράζεται στην αυτοκριτική. Και αν θα μου πείτε ότι αυτοκριτική έχει κάνει η Ν.Δ., ''δι' αυτομαστιγώσεως'', μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρός της, θα σας πω ότι είναι ψευδεπίγραφη.

Γιατί, απλούστατα, ο κ. Σαμαράς, δεν έχει πάψει ούτε μέρα από τη στιγμή που ανέλαβε τα ινία του κόμματός του, να μιλάει ''για σκοινί και μάλιστα στο σπίτι του κρεμασμένου'' και να λειτουργεί λες και τον έφεραν στη γήινη πραγματικότητα, την ημέρα της εκλογής του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε αυτό το κλίμα, της αποστροφής των πολιτών από την πολιτική και τα κόμματα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο τις προτάσεις του για την αλλαγή του νόμου «περί ευθύνης υπουργών». Εσείς ο ίδιος έχετε κατ' επανάληψη μιλήσει, σε συνεντεύξεις και ραδιοφωνικούς σταθμούς, για την ατιμωρησία των πολιτικών και το αίτημα των Ελλήνων για Δικαιοσύνη.. Πιστεύετε ότι με το υπάρχον νομικό πλαίσιο θα πάει «κάποιος» επιτέλους φυλακή;

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Η αίσθηση της ατιμωρησίας που διαχέεται έντονα τον τελευταίο καιρό στον ελληνικό λαό και του προκαλεί αγανάκτηση, όπως γνωρίζετε, εξόργισε και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος σε ιστορική συνάντηση που συγκάλεσε με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, στο Υπουργικό Συμβούλιο, την κάλεσε να λάβει επιτέλους υπόψη της αυτή τη διάχυτη αίσθηση.

Γιατί το κολοσσιαίο σκάνδαλο των ομολόγων σέρνεται επί τρία χρόνια χωρίς να οδηγείται στο ακροατήριο; Γιατί όταν εντοπίζεται έγγραφο μέσα σε δικογραφία και το οποίο δείχνει τη διαδρομή μίζας σε κορυφαίο θέμα που αφορά στο Ταμείο των Δημοσιογράφων, οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, δεν αντιδρούν καν και ο συγκεκριμένος πρόεδρος του Ταμείου, κυκλοφορεί ελεύθερος;

Γιατί δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος στο οικονομικό σκέλος του σκανδάλου Ζαχόπουλου για τις κατατμήσεις κονδυλίων και τις απευθείας αναθέσεις;

Γιατί πρέπει ο λαός να δέχεται δικονομική ηθική δύο ταχυτήτων; Είναι πολύ εύκολο να εξαντλείται η αυστηρότητα σε απλούς πολίτες που δεν είναι ''θωρακισμένοι'' από την ''επωνυμία'';

Γιατί να μην δικάζονται ή να μην αντιμετωπίζονται δικονομικά οι πολιτικοί όπως οι πολίτες; Γιατί να μην ερευνάται το ''πόθεν έσχες'' και για τους πολιτικούς και για τους δικαστές; Για όλους μας!

Η αναφορά, βέβαια, έχει να κάνει με ορισμένους δικαστικούς λειτουργούς και όχι με συλλήβδην τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας και αυτό οφείλω να το υπογραμμίσω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Γραμματέα, θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα οικονομικά των κομμάτων.. Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, οφείλουν στις Τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.. Το ερώτημα που διατυπώνουν οι πολίτες είναι πώς ένα κόμμα που δεν μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του θέλει να βάλει τάξη στη χώρα; Τι απαντάτε σε αυτό; Από την άλλη, για να κάνω και το «συνήγορο του Διαβόλου» αυτή η κατάσταση συνδέεται και με τον εκλογικό νόμο;

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Οι δραστηριότητες των κομμάτων από τη φύση τους δεν προορίζονται για να παράγουν μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα.

Τα πολιτικά κόμματα είναι εθελούσια ένωση προσώπων και ουδεμία σχέση έχουν με επιχείρηση. Ουδεμία, όμως ομοιότητα, έχουν και ως προς την οικονομική τους λειτουργία, με το κράτος. Θα σας επισημάνω, μόνο, ότι η οικονομική δραστηριότητα ενός κόμματος, δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και κανένας από τους σκοπούς και τους λόγους ύπαρξής του, δεν ταυτίζεται με αυτό που λέμε οικονομικό στόχο. Δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα. Η αυτονόητη σχέση ενός πολιτικού κόμματος με τα χρήματα, ορίζεται από τη δαπάνη και όχι από το έσοδο. Είναι, λοιπόν, αντίθετο προς τη φύση του, η όποια ύπαρξη κέρδους.

Αν παρ' όλα αυτά θα 'πρεπε να βρούμε ένα πεδίο σύγκρισης μεταξύ της οικονομικής διαχείρισης της χώρας και αυτής του κόμματος, θα αφορούσε σε ζήτημα νοοτροπίας. Το ΠΑΣΟΚ, πέρα από τον τακτικό έλεγχο των ελεγκτών της Βουλής που υφίσταται, αναρτά τους ετήσιους προϋπολογισμούς του στο internet, ενώ παρακολουθείται η εκτέλεση αυτού, μέσω της δημοσιοποίησης που κάνουμε κάθε τρίμηνο, στο ΦΕΚ και σε δύο μεγάλες πολιτικές εφημερίδες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω ο πρωθυπουργός προτείνει ένα μοντέλο τύπου γερμανικού για το νέο εκλογικό νόμο.. Στον αντίποδα η ολοκληρωτική «αφαίρεση» της σταυροδοσίας και η εκλογή υποψηφίων από τους εκλογείς αλλοιώνει τη βούληση του λαού.. Πάμε σε πάντρεμα των δύο συστημάτων με ελληνικά δεδομένα;

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Κατ' αρχάς, το κυοφορούμενο εκλογικό μοντέλο, δεν προβλέπει ολοκληρωτική αφαίρεση της σταυροδοσίας. Ίσα-ίσα. Το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών εκλέγεται με σταυροδοσία. Με τον σχεδιαζόμενο νόμο, όμως, επιχειρείται μια αποδυνάμωση της προσωποπαγούς σχέσης των τοπικών κοινωνιών με τους υποψηφίους βουλευτές. Η σχέση αυτή, δυνητικά, συντηρεί τον κίνδυνο της ''κλίκας'' στην εκλογική περιφέρεια και δη της επαρχίας. Συγχρόνως, η αλλαγή αυτή που εξετάζουμε, ενισχύει την συνταγματικότητα του εκλογικού σκεπτικού. Σας επισημαίνω, ότι το άρθρο 51 του Συντάγματος, μιλάει για εθνική αντιπροσώπευση η οποία αποτυπώνεται στην εκλογή του βουλευτή. Θα πρέπει, όμως, να δούμε την τελική μορφή του σχεδίου, που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Δράμα κύριε Καρχιμάκη τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει γίνει αυτό που λέμε «όνομα και πράμα».. η γειτνίαση μας με τη Βουλγαρία περισσότερο μας βλάπτει παρά οφελεί.. η ανεργία μαστίζει το νομό, κυρίως στους νέους. Παρόλα αυτά ο νομός συνολικά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές έκανε μια στροφή 180 μοιρών και εξέλεξε όλους σχεδόν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Ο Δραμινός περιμένει πολλά από την Κυβέρνηση.. πείτε μου πόσο έτοιμοι είστε να αξιοποιήσετε την ευθεία αυτή εντολή που σας έδωσαν οι πολίτες της Δράμας;

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Μου δίνετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερώσω, εκτός από το αναγνωστικό κοινό και τους πολιτικούς εκπροσώπους της Ν.Δ. στη Δράμα, οι οποίοι συχνά εκρήγνυνται σε συνεντεύξεις του, για το ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται σχετικά με την όποια στασιμότητα σημειώνεται στην πρόοδο των δημοσίων έργων του νομού σας. Σχετικά με την ολοκλήρωση των φυλακών Νικηφόρου, των οποίων τις εργασίες είχε εγκαινιάσει ο Φίλιππος Πετσάλνικος, να σας πω ότι τον εργολάβο της προβληματικής Κοινοπραξίας στην οποία είχαν αναθέσει το έργο, τον είχαν απλήρωτο μέχρι που αναλάβαμε εμείς. Αποπληρώσαμε τον εργολάβο και τακτοποιήσαμε το πρόβλημα της Κοινοπραξίας.

Κατά το σχεδιασμό και την εκτέλεση του έργου της Εγνατίας Οδού, οι συνάδελφοι της Ν.Δ. άφησαν τη Δράμα έξω από αυτήν. Όπως έχει δηλώσει και ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, αποφασίστηκε επανασχεδιασμός του έργου μόνο και μόνο για να συμπεριληφθεί και η Δράμα στον Ε61 (προέκταση της Εγνατίας σε Σέρρες, Δράμα, Καβάλα).

Όσον αφορά, τώρα, το σύνολο των έργων στο Νομό Δράμας, εκείνο που είχε επικρατήσει, ήταν η πλήρης αδράνεια και παρακμή. Τα έργα έμειναν πίσω, λόγω της ανετοιμότητας να απορροφήσουμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Αυτοχειριαστήκαμε, χάρη στην ανεμελιά της Ν.Δ. που δεν μπόρεσε να παρουσιάσει το στοιχειώδες υλικό από μελέτες, ώστε να απορροφήσουμε τα βασικά κονδύλια. Και τώρα έρχονται και διαμαρτύρονται κατά την προσφιλή τους τακτική..

Μήνυμα του Μιχάλη Καρχιμάκη, στους Δραμινούς.

Διανύουμε μια φάση που καθιστά την είσοδο ενός νέου έτους στη ζωή μας, περισσότερο σημαντική από ποτέ.

Το 2011, αποτελεί αναμφίβολα, μία δύσκολη χρονιά.

Συνιστά, όμως και το κατώφλι για το πολυπόθητο πέρασμα από την μεγάλη οικονομική και κοινωνική πίεση, στην Ελπίδα!

Αναμένουμε την εμφάνιση κάποιων ελπιδοφόρων, πια, μηνυμάτων, καθώς για το 2012, προβλέπεται από όλους τους οικονομικούς κύκλους, επιτέλους, Ανάπτυξη!

Ανάπτυξη, που αυτονόητα θα σημάνει δημιουργία θέσεων εργασίας και τόνωση της τόσο δοκιμαζόμενης αγοράς.

Η ευχή, η ελπίδα, αλλά και οι προσπάθειες όλων μας,

είναι προσανατολισμένες μόνο προς τα εμπρός.

Προς μια Ελλάδα, που δεν θα κινδυνέψει, πλέον, να ξαναβρεθεί στο φάσμα της αναξιοπιστίας, της αναξιοπρέπειας και της μελαγχολίας.

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

ΙΣΤΑΜΕ-ΚΥΚΛΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,
Επιστημονικός Δ/ντής ΙΣΤΑΜΕ
Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας & Πολιτικής της Υγείας,
Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
με θέμα:

"Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ:
ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ"

που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:30
στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 18)
Συντονισμός: ΑΡΗΣ ΣΙΣΣΟΥΡΑΣ, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ, ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ, ΑΛΛΑΖΕΙ. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.

ΜΕΙΝΑΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

1. Το 2010 αποφύγαμε την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία μας οδήγησε η εγκληματική διαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης που αφού κατέστρεψε τη χώρα, λιποτάχτησε.

2. Πληρώνουμε τα σπασμένα των προηγούμενων ετών, των «σεμνών και ταπεινών μεταρρυθμιστών», που γονάτισαν τη χώρα. Το τίμημα ήταν και είναι βαρύ. Δεν επιτρέψαμε όμως η ελληνική οικογένεια να ζήσει τον εφιάλτη της χρεοκοπίας της χώρας μας. Κρατήσαμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ζωντανή. Και τώρα έχουμε όλοι μας μία τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε, να αναμορφώσουμε την Ελλάδα τόσο ριζικά, ώστε να μην ξανακινδυνεύσει ποτέ με χρεοκοπία, να σταθεί στα πόδια της, στις δικές της δυνάμεις, να μην ξαναχρειαστεί μνημόνια ή εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε δανεικά για να μην καταρρεύσει.

3. Γίνονται αλλαγές που καθυστερούσαν χρόνια. Αλλαγές που χρόνια συζητούσαμε όλοι μας, αλλά ποτέ δεν τολμήσαμε. Βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της τιτάνιας προσπάθειας που κάνουμε. Κάποια κατεστημένα αντιδρούν. Το ποτάμι όμως της κοινωνίας δεν γυρίζει πίσω.

4. Διαβάστε εδώ ενημερωτικά σημειώματα για σειρά αλλαγών που προωθούνται, και συγκεκριμένα για:

- την Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, με στόχο να πληρώσουν επιτέλους όσοι φοροδιαφεύγουν προκλητικά για χρόνια, σε βάρος όλης της υπόλοιπης κοινωνίας.

- τις Αστικές Συγκοινωνίες, με στόχο δημόσιες αστικές συγκοινωνίες που εξυπηρετούν τον πολίτη χωρίς να φορτώνουν το δημόσιο με ελλείμματα.

- την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, με στόχο να μπει τάξη, να επιβληθούν ξεκάθαροι κανόνες διαφάνειας στο τι και πώς προμηθεύεται το δημόσιο.

- τη Ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων, ώστε να προστατεύονται οι πολίτες, ιδιαίτερα οι ανήλικοι, από παράνομες πρακτικές και να φορολογηθεί μία αγορά 4 δισ. που μέχρι σήμερα δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο.

- την στήριξη των ελληνικών προϊόντων και τη δημιουργία μιας νέας εθνικής καταναλωτικής συνείδησης, ώστε να συμβάλει κάθε πολίτης, συνειδητά, στη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας

- το άνοιγμα των κλειστών Επαγγελμάτων, ώστε να μειωθούν οι τιμές των παρεχόμενων στον πολίτη υπηρεσιών, να στηριχθεί η ανάπτυξη και να διευκολυνθεί η είσοδος των νέων στην αγορά εργασίας.

- την αναδιάρθρωση των Συνεταιρισμών, με στόχο να στηριχθεί ο Έλληνας αγρότης και τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα να προωθούνται παντού.

- τη λειτουργία 800 Ολοήμερων Σχολείων, ώστε να προσαρμοστεί το σχολείο στις ανάγκες του μαθητή και της ελληνικής οικογένειας.

- την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να διασφαλιστεί και η κοινωνική συνοχή και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Περισσότερα

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.

Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |03/02/11

Διαβάστε στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:

1. ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
Πρόταση για νέο ωράριο λειτουργίας στο δημόσιο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πολιτών.Διαβάστε περισσότερα.

2. ΥΓΕΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Δεσμευτήκαμε για Πρωτοβάθμια Φροντίδα δίπλα στον πολίτη: προχωράμε στην θεμελιώδη αυτή διαρθρωτική αλλαγή υπέρ του πολίτη, απέναντι σε κάθε κατεστημένο: 30.000 σημεία πρωτοβάθμιας φροντίδας μέχρι το τέλος του 2011, ώστε κάθε πολίτης να επιλέγει τον γιατρό του ελεύθερα, παντού. Διαβάστε περισσότερα.

3. Ο «ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ» κ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζει. Μπορεί να υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων όσο θέλει. Έτσι κι αλλιώς, η αλήθεια παραμένει ο χειρότερος εχθρός του. Διαβάστε περισσότερα.

4. ΦΟΡΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ EUROGROUP, ΖΑΝ-ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
Η Ν.Δ. όμως καταψήφισε την πρόταση, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των τραπεζικών κολοσσών… Διαβάστε περισσότερα.

5. ΣΡΕΝΤΕΡ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ακόμη ένας που δεν έχει καταλάβει τι έγινε…Αφού, σύμφωνα με τη Ν.Δ., αυτός που φταίει είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν ζήτησε νωρίτερα βοήθεια… Διαβάστε περισσότερα.

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |01/02/11

Διαβάστε στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:
1. ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
Για αυτό είμαστε εδώ. Και για αυτό θα παλεύουμε συνεχώς. Διαβάστε περισσότερα.
2. «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ»: ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Και εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος και εργασία σε επαγγέλματα που αφορούν το σπίτι. Διαβάστε περισσότερα.
3. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ!
Μεγαλοφοροφυγάδες επιτέλους «πιάνονται» και επιτέλους πληρώνουν. Γιατί αν δεν αρχίσουν να πληρώνουν όσοι χρόνια δεν πλήρωναν, δεν θα αλλάξει η Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα.
4. ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ…
Προς Ν.Δ.(Συγγρού): Αληθεύει κύριοι ότι η εκπρόσωπός σας στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου καταψήφισε σήμερα την πρόταση για την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές με αποτέλεσμα να μην «περάσει» από την Επιτροπή; Διαβάστε περισσότερα.