«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Μιχάλη Καρχιμάκη με το Προεδρείο του "Κινήματος Πολιτών - Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε"

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο του «Κινήματος Πολιτών - Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» και, συγκεκριμένα, με τους: Κωνσταντίνα Μπέη, Πρόεδρο του Κινήματος Πολιτών και πρώην Υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, Γενικό Γραμματέα του Κινήματος και πρώην Πρύτανη ΕΜΠ και Γεώργιο Καββαθά, Πρόεδρο του Συνδέσμου Προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας και Διατροφής (ΕΣΤΙΑ).

Μετά την συνάντηση, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Όπως τόνισα και μετά τη συνάντηση που είχα προχθές με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων Εξαγωγέων, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει κάθε προσπάθεια που καταβάλλουν οι συλλογικοί φορείς, αλλά και μεμονωμένες πρωτοβουλίες πολιτών, για τη δημιουργία μιας εθνικής καταναλωτικής συνείδησης, έτσι ώστε να συμβάλει κάθε πολίτης συνειδητά στη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας.

Το «Κίνημα Πολιτών - Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», που είναι σήμερα μαζί μας, είναι ένα από τα κινήματα πολιτών που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και ζητούν κάτι που φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι: να στηρίξουμε τα προϊόντα του τόπου μας, τις δικές μας επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας, την τοπική παραγωγή, την τοπική οικονομία.

Σε αυτές τις πρωτοβουλίες, το ΠΑΣΟΚ θέλει πραγματικά να δώσει κινηματικά χαρακτηριστικά, γιατί όλες αυτές οι πρωτοβουλίες πολιτών, από όλο το πολιτικό φάσμα, από όλους τους κοινωνικούς χώρους, μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας νέας εθνικής καταναλωτικής συνείδησης, στη λογική του «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».

Και βεβαίως, αυτή είναι η λογική της διεξόδου από την κρίση. Είναι η λογική της διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας. Είναι αυτό που ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει καθημερινά, σε όλες του τις παρεμβάσεις, ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση, χωρίς δάνειες δυνάμεις, αλλά με τις δικές μας δυνάμεις.

Αυτή τη λογική είχε σήμερα και η συνάντησή μου με το «Κίνημα Πολιτών - Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», να δώσουμε πραγματικά έμφαση και να αναδείξουμε όλη αυτή την προσπάθεια. Μια προσπάθεια, που θα στηριχθεί στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους τους Έλληνες μαζί, σε μία προοπτική να απορροφήσουμε τα δικά μας προϊόντα και να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις διεξόδου από την κρίση, που περνάει η Ελλάδα σήμερα.

Και αυτό, με τη συνεργασία όλων μας, δημιουργώντας κινήματα και κινηματικές λογικές, θα το κάνουμε πράξη. Θα τα καταφέρουμε.

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: