«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.» Ελιονορ Ρούσβελτ

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

Η Ελλάδα μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης

"Στόχος μου είναι να δημιουργήσω στην Ελλάδα ένα μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α.Παπανδρέου μιλώντας στο Λονδίνο σε εκδήλωση του London School of Economics, όπου παρουσίασε πέντε εθνικούς στόχους για τη χώρα:
1. να ξαναχτίσουμε μια δραστήρια εθνική πολιτική
2. να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα
3. να προχωρήσουμε σε φορολογική μεταρρύθμιση και σε ένα σύστημα υγείας και πρόνοιας υψηλού επιπέδου
4. να προωθήσουμε την πράσινη οικονομία από τον τουρισμό ως την αγροτική πολιτική, από την ενέργεια ως τις μεταφορές και από τις κατασκευές ως την εκπαίδευση.
5. να επιφέρουμε πολύ μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από όλα τα προηγούμενα.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε και τις βασικές αρχές της δημοκρατικής διακυβέρνησης στην οποία ο ίδιος πιστεύει, οι οποίες αφορούν στη διαφάνεια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάθε ντοκουμέντο υπουργού ή υψηλόβαθμού αξιωματούχου θα αναρτάται στο διαδίκτυο."Στόχος μου είναι να δημιουργήσω στην Ελλάδα ένα μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης, να έχει ο πολίτης δικαιώματα και ευθύνες, να απολαμβάνει τα δικαιώματά του και να μην είναι αποκομμένος από την εξουσία, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα όπου ο πολίτης είναι αποξενωμένος και απομονωμένος από ένα διεφθαρμένο κράτος"

Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: